Україна має отримати конкретний план вступу до НАТО - глава МЗС Естонії

Україна має отримати конкретний план вступу до НАТО - глава МЗС Естонії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна вважає, що країни-члени НАТО повинні визначити конкретні кроки для того, щоб Україна приєдналася до Альянсу.

Про це він заявив в інтерв’ю Bloomberg, передає Укрінформ.

«Вже недостатньо просто повторювати позицію про те, що Україну вітають у НАТО. Ми повинні рухатися вперед, щоб дати сильний сигнал про подальші кроки України, коли лідери зберуться у Вільнюсі влітку цього року (на саміт НАТО – ред.)", - сказав Цахкна.

На зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у п'ятницю він заявив, що мета Естонії – надати Україні чітку "дорожню карту" щодо членства у НАТО на Вільнюському саміті та підтвердити політику відкритих дверей Альянсу.

Читайте також: Формується коаліція країн для підтримки інтеграції України в НАТО - Корнієнко

«Найбільш чітка та єдина можливість дати реальну гарантію безпеки для України після війни — це членство в НАТО», — заявив глава МЗС Естонії.

Як повідомлялося, зустріч голів держав та урядів НАТО відбудеться у Вільнюсі 11–12 липня 2023 року.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна готується до саміту НАТО у Вільнюсі та очікує на політичне запрошення до Альянсу.

Читайте також: Естонія з початку війни надала Україні допомоги на більш як €500 мільйонів

Він також наголошував, що Україна має отримати дієві гарантії безпеки ще до вступу до НАТО.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що НАТО має ухвалити політичне рішення, яке або визначить графік вступу України безпосередньо на саміті у Вільнюсі, або зобов’яже представити його до кінця 2023 року.

Фото: err.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-