Расмуссен: Ми маємо зробити так, щоб Україна виграла війну

Расмуссен: Ми маємо зробити так, щоб Україна виграла війну

Укрінформ
Засновник Фундації “Альянс демократій”, колишній генсек НАТО Андерс фог Расмуссен заявив, що Україна має виграти війну, оскільки привласнення росією територій створить небезпечний прецедент, яким може скористатися Китай.

Про це він сказав, відкриваючи Копенгагенський саміт демократії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Давайте подамо гучний і чіткий сигнал із цього саміту. Свобода переможе, бо свобода є. Незважаючи на звірства самодержців, деспотизм диктаторів, тоталітаризм тиранів, ми все ще бачимо надію. Ми бачимо надію у героїзмі українського народу. Це боротьба за майбутнє своєї країни. В Україні питання для всього демократичного світу. Якщо росія зможе отримати територію та встановити новий статус-кво силою, це створить небезпечний прецедент. Сі Цзіньпін дійде висновку, що він може просто захопити Тайвань. Лише явна демонстрація рішучості стримує деспотів. Ось чому ми маємо зробити так, щоб Україна виграла війну, та забезпечити міцний мир”, - сказав він.

Читайте також: Зеленський закликав НАТО ухвалити рішення про членство України на саміті у липні

Як повідомлялося, Копенгагенський саміт демократії триватиме 15-16 травня. Головною метою саміту є обговорення стану демократії та сприяння більш тісним економічним, політичним і культурним зв'язкам між світовими демократіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-