США поки не змінили політики щодо надання Україні далекобійних ракет – Кірбі

США поки не змінили політики щодо надання Україні далекобійних ракет – Кірбі

Укрінформ
Після офіційного оголошення британською стороною про надання українським силам ракет Storm Shadow, офіційний Вашингтон наразі зберігає свої підходи щодо уникнення передачі ЗСУ американських далекобійних ракет.

Таку позицію висловив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується будь-яких інших змін (у підходах Вашингтона – ред.) щодо ракетних систем великої дальності, наша політика та наші рішення в цьому плані не змінилися»,- зазначив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: У Пентагоні пояснили, чому не передають Україні F-16

Він підкреслив, що Сполучені Штати зосереджуються на іншій військовій допомозі, яку запитує Україна. І зараз, за його словами, великий акцент робиться на забезпеченні українців протиповітряною обороною, у тому числі, системами Patriot.

«Вони допомагають Україні протистояти цим ракетним ударам»,- зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Ракета Storm Shadow для України: у чому суттєвий прорив

Водночас, він висловив «глибоку вдячність» іншим країнам, зокрема, й Великій Британії за допомогу українцям. Кірбі підкреслив, що британці від самого початку повномасштабної війни рф були разом з українцями та підтримували здатність країни до самозахисту.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив, що Лондон передає Україні далекобійні ракети Storm Shadow.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-