Міністр оборони Британії підтвердив передачу Україні ракет Storm Shadow

Міністр оборони Британії підтвердив передачу Україні ракет Storm Shadow

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив, що Лондон передає Україні далекобійні ракети Storm Shadow.

Про це він сказав у четвер у Палаті громад, передає Укрінформ із посиланням на Sky News.

«Сьогодні я можу підтвердити, що Сполучене Королівство передає Україні ракети Storm Shadow. Storm Shadow — це ракети великої дальності, призначені для високоточних ударів», - заявив він.

За його словами, вони «доповнюють вже передані системи далекого радіусу дії, включаючи ракети HIMARS і Harpoon, а також крилату ракету українського виробництва «Нептун» і системи більшого радіусу дії, отримані в інших місцях».

«Україна має право на захист від цього (агресії росії – ред.). Використання Storm Shadow дасть змогу Україні відкинути російські сили, які знаходяться на українській суверенній території», - заявив британський міністр.

Читайте також: Чехія передасть Україні дві системи ППО «КУБ» із ракетами

Як повідомляв Укрінформ, раніше телеканал CNN з посиланням на кількох високопоставлених західних чиновників повідомив, що Велика Британія поставила Україні крилаті ракети дальнього радіусу дії Storm Shadow напередодні довгоочікуваного контрнаступу ЗСУ.

Storm Shadow – крилата ракета великої дальності, розроблена спільно Великою Британією і Францією. Її зазвичай запускають з повітря.

З дальністю стрільби понад 250 км (155 миль) вона лише трохи поступається 185-мильній американській армійській системі класу "земля-земля" (ATACMS), передає телеканал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-