США та партнери готові давати Україні те, чого їй не вистачає для бою – Блінкен

США та партнери готові давати Україні те, чого їй не вистачає для бою – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Америка у взаємодії із цілою коаліцією країн готові докласти всіх зусиль, щоби поповнити прогалини в озброєнні Збройних сил України.

Про це він заявив у інтерв’ю PBS NewsHour у четвер, передає Укрінформ.

«Якщо є прогалини, якщо чогось не вистачає, вони скажуть нам, і ми докладемо всіх зусиль, щоби це поповнити»,- зауважив глава зовнішньополітичного відомства США.

Він сказав, що Америка працює з понад 50 країнами, щоби адаптуватися до потреб України – залежно від характеру бою, де це відбувається, що потрібно, «аби переконатися, щоби вони мали те, що їм потрібно».

Читайте також: Блінкен і Мішель обговорили питання подальшої підтримки України

Це, за словами Блінкена, є постійним процесом: «Ми працюємо буквально щодня з українцями, а також із коаліцією країн, щоби бути певними, що вони мають підтримку».

Коментуючи надання ЗСУ далекобійних ракет Великою Британією, Блінкен підкреслив: «Саме для цього ми маємо коаліцію країн, які підтримують Україну. Різні країни робитимуть різні речі в залежності від власних можливостей, від власних технологій, від того, що є найбільш доцільним».

Читайте також: Держдеп: Штати ніколи не відвернуться від того, що відбувається в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку довгоочікуваного контрнаступу проти росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної допомоги Заходу.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-