Держдеп: Штати ніколи не відвернуться від того, що відбувається в Україні

Держдеп: Штати ніколи не відвернуться від того, що відбувається в Україні

Укрінформ
Сполучені Штати не припинять підтримки України, яка лише за останні кілька днів зазнала майже півтори сотні повітряних ударів з боку росії по мирних містах й цивільній інфраструктурі.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З 1 травня росія завдала понад 145 повітряних ударів по території України. Це означає, що рф випускала більше однієї ракети, одного безпілотника чи бомби щогодини впродовж 24 годин на добу чотири дні поспіль», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: США не можуть підтвердити заяви рф про нібито спроби України вдарити по кремлю – Блінкен

За його словами, попри те, що Україна ефективно використовує свою протиповітряну оборону, лише за останні три дні внаслідок боягузливих атак рф було поранено та вбито понад 100 невинних цивільних людей по всій країні, у тому числі дітей.

«Сполучені Штати ніколи не відвернуться від того, що відбувається в Україні», - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: США оголосили про новий пакет оборонної допомоги Україні

Він нагадав, що буквально напередодні Вашингтон оголосив про виділення додаткових $300 мільйонів на військову допомогу Україні.

«Ми продовжимо допомагати Україні захищатися від російської агресії. І ми визнаємо хоробрість та стійкість неймовірно мужніх Збройних сил України, а також її громадян»,- зауважив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Держдеп - про членство України в НАТО: Підтримуємо політику відкритих дверей

Як повідомлялося, від початку повномасштабної агресії рф 24 лютого 2022 року Сполучені Штати надали Україні $35,8 мільярда допомоги у сфері безпеки й оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-