США оголосили про новий пакет оборонної допомоги Україні

США оголосили про новий пакет оборонної допомоги Україні

Оновлено
Укрінформ
Сполучені Штати надають новий транш допомоги Україні у сфері безпеки й оборони, який включатиме переважно боєприпаси та інше озброєння, якого потребують ЗСУ.

Про це заявила в середу на пресбрифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пакет, про який сьогодні заявлять Держдепартамент і Міністерство оборони, передбачає більше боєприпасів для американських систем HIMARS, які Україна використовує так ефективно», - зауважила речниця адміністрації США.

Крім того, за її словами, Україні будуть передані додаткові снаряди для гаубиць, артилерії й мінометів, а також протитанкові засоби.

Вона уточнила, що це вже 37-й пакет оборонної допомоги Україні, виділений у межах повноважень президента (presidential drawdown), що передбачає негайні поставки озброєнь напряму з наявних фондів Міністерства оборони США.

Читайте також: Головною темою на переговорах із партнерами є кількість зброї - Зеленський

«Ми продовжимо працювати з нашими союзниками й партнерами по всьому світу, щоби підтримати Україну в той час, як вона захищає свою демократію», - підкреслила Жан-П’єр.

Як повідомляв Укрінформ, у середу держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати підтримуватимуть українців не лише в період підготовки до контрнаступу, а й надалі, аби забезпечити потужні спроможності для ЗСУ для відбиття потенційних атак з боку рф, а також міцні демократичні засади України в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-