США не можуть підтвердити заяви рф про нібито спроби України вдарити по кремлю – Блінкен

США не можуть підтвердити заяви рф про нібито спроби України вдарити по кремлю – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен ознайомлений із повідомленнями кремля про начебто спробу замаху на путіна за допомогою двох дронів, але не може це підтвердити, а також зауважив, що Україна сама приймає рішення, як їй захищатися від агресії рф.

Про це він сказав під час розмови у Вашингтоні, присвяченій Всесвітньому дню свободи преси, передає кореспондент Укрінформу.

«По-перше, я бачив ці повідомлення. Я жодним чином не можу підтвердити їх», - зауважив глава американської дипломатії, додавши, що не має додаткової інформації.

По-друге, за його словами, не варто вірити всьому, що виходить із кремля, потрібно не спекулювати, а оперувати фактами, які мають прояснитися згодом.

Читайте також: Україна не атакувала кремль чи будь-які інші обʼєкти на території росії – Подоляк

У цьому контексті глава Держдепартаменту США нагадав, що росія постійно завдає ударів по Україні, «і не лише по її неймовірно мужнім Збройним силам, а й по її громадянах»: бомбить квартири, будинки, вбиває дітей, розлучає сім’ї.

«Тож, ми залишаємо за Україною право приймати рішення, як вона захищатиметься і як намагатиметься повернути територію, яку росія незаконно захопила у неї впродовж останніх 14 місяців і від 2014 року»,- зауважив держсекретар США.

Як повідомлялося, у середу пресслужба президента рф заявила, що нібито Україна вночі намагалася завдати удару по кремлю з метою ліквідації путіна, задіявши при цьому два безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-