Україна не атакувала кремль чи будь-які інші обʼєкти на території росії – Подоляк

Україна не атакувала кремль чи будь-які інші обʼєкти на території росії – Подоляк

Укрінформ
Україна не здійснювала атак на кремль чи будь-які інші обʼєкти на території російської федерації, а заяви росії свідчать про підготовку провокацій з боку рф.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

«Україна не атакувала кремль чи будь-які інші обʼєкти на території російської федерації. Цілі наших Сил оборони – виключно військові обʼєкти на тимчасово окупованих територіях України. Очевидно, що атаки на обʼєкти типу кремля абсолютно не вирішують жодних воєнних завдань та не сприяють підготовці контрнаступальної операції», - сказав він.

Подоляк пояснив, що українська стратегія полягає у знищенні тилових резервів ворога на окупованих територіях, що цілком відповідає міжнародному праву, зокрема Женевським конвенціям, яких Україна дотримується.

Читайте також: На аеродромі в Ленінградській області сталася пожежа в ангарі з гелікоптерами

«Очевидно також, що одночасні заяви рф про начебто затримання групи диверсантів у Криму і начебто атаки дронів по кремлю прямо вказують, що відбувається підготовка до конкретних провокацій з боку самої рф. Це явна спроба перехопити інформаційну ініціативу, підготувати відповідний інформаційний фон, занурити суспільства, в тому числі українське, в негативні очікування. Зрозуміла стратегія деморалізації, яку рф використовує напередодні відповідних дій українських Збройних сил, а також спроба суттєво зменшити вкрай негативний фон для росії після постійного обстрілу цивільних будинків та цивільних обʼєктів України в останні дні», - наголосив радник глави ОП.

Читайте також: Безпілотники атакували військовий аеродром у Брянській області - росЗМІ

Він переконаний, що наразі кремль, по-перше, відволікає увагу світових ЗМІ від своїх актів тероризму, виправдовуючи в очах власного населення численні воєнні злочини в Україні, а по-друге - намагається шокуючими заявами деморалізувати спільноти перед наступальними діями України.

Як повідомлялося, пресслужба президента росії заявила про нібито відбиття спроби удару безпілотниками по кремлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-