Військові США кажуть, що Силам оборони буде достатньо техніки та боєприпасів для контрнаступу

Військові США кажуть, що Силам оборони буде достатньо техніки та боєприпасів для контрнаступу

Укрінформ
Техніки та боєприпасів у Сил оборони буде достатньо, щоб продовжувати захищати свою країну від російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив спікер Об'єднаного комітету начальників штабів США полковник Дейв Батлер, відповідаючи на питання, чи може майбутній контрнаступ Сил оборони бути досить успішним без західних винищувачів і без нових ракетних комплексів великої дальності.

«Ми побачили, що Сили оборони України показали себе дуже добре, надихаючи світ. Тож я думаю, що техніки та боєприпасів, а насправді – рішучості, в українців буде достатньо, щоб продовжувати захищати свою країну від російської агресії. Чи дали ми їм достатньо? Що ж, ми дали багато. І коли я говорю "ми", я маю на увазі великий міжнародний альянс. Є 50 країн, які сьогодні працюють безпосередньо над наданням українцям засобів протиповітряної оборони та забезпечення. Але є довгий-довгий список військової техніки вартістю мільярди доларів, яку мають українці, щоб підготувати їх до цього майбутнього моменту», - зазначив Батлер.

Своєю чергою спікер Командування армії США в Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл повідомив, що колективний захід на сьогодні надав Україні близько 600 видів озброєнь та амуніції.

Читайте також: ЗСУ розпочнуть контрнаступ, коли для цього буде відповідний час - Шмигаль

«Ми колективно, не лише США, а й міжнародне співтовариство, надали Україні близько 600 видів озброєнь та амуніції (в оригіналі "capabilities" - ред.): починаючи від танків "Абрамс" і до танків "Леопард" та системи "Петріот". 600 видів. Це багато. Це більше, ніж є в будь-якої однієї армії у світі, особливо у воюючої армії. У вас це все є зараз. І, як сказав Девід, Україна чудово справляється. Очевидно, що кожен із видів озброєнь вимагає забезпечення, боєприпасів та багато іншого, і значна частина сьогоднішніх обговорень була присвячена наданню боєприпасів для ППО, щоб ви могли закрити своє небо і, зокрема, ваші наземні сили, коли ви розпочнете наступ», - повідомив О'Доннелл.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку довгоочікуваного контрнаступу проти росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної допомоги Заходу.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-