Україні потрібно більше часу для контрнаступу - Зеленський

Україні потрібно більше часу для контрнаступу - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку довгоочікуваного контрнаступу проти росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної допомоги Заходу.

Про це він заявив у інтерв`ю суспільним мовникам, які є членами Eurovision News, зокрема ВВС, передає Укрінформ.

«З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними. Але ми втратили б багато людей. Я вважаю, що це неприйнятно. Тож нам потрібно почекати. Нам ще потрібно трохи часу», – сказав Президент.

За його словами, українська армія все ще потребує «деяких речей», включаючи бронетехніку, яка «надходить партіями».

Водночас Президент висловив упевненість, що українські військові можуть наступати, попередивши про ризики «замороженого конфлікту», на який, за його словами, розраховує росія.

Читайте також: Гілларі Клінтон закликала країни НАТО передати Україні усе необхідне для контрнаступу

Зеленський наголосив, що ніхто «не може тиснути на Україну, щоб вона здала території. Чому будь-яка країна світу повинна віддавати путіну свою територію?».

Також він відкинув побоювання щодо втрати підтримки з боку США, якщо президента Джо Байдена не буде переобрано у 2024 році.

За його словами, Україна все ще має двопартійну підтримку в Конгресі США. «Хто знає, де ми будемо (коли відбудуться вибори – ред.)? Я вірю, що до того часу ми переможемо», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що західні санкції вплинули на оборонну промисловість росії, згадавши її виснажені ракетні запаси та брак артилерії.

Читайте також: ЗСУ розпочнуть контрнаступ, коли для цього буде відповідний час - Шмигаль

«У них все ще є багато (озброєння – ред.) на складах, але… ми вже бачимо, що вони зменшили обстріли за день у деяких районах», - додав він.

москва, однак, знайшла способи обійти деякі обмеження, зауважив Зеленський і закликав інші країни націлюватися на тих, хто допомагає росії обійти санкції.

Також Зеленський знову відкинув звинувачення росії в тому, що Україна стоїть за ймовірною атакою безпілотників на кремль минулого тижня, яку москва описала як спробу замаху на президента путіна. Український лідер вважає, що очевидна атака могла бути «операцією під чужим прапором», здійсненою самою росією, і що ця заява використовується як «виправдання» москви для нападу на Україну.

Читайте також: У Польщі кажуть, що не потрібно квапити українців з контрнаступом

«Вони постійно шукають щось, як виправдання, кажучи: «ви нам робите так, а ми вам так». Але це не спрацювало. Навіть для внутрішньої громадськості це не спрацювало. Навіть їхні власні пропагандисти не повірили в це. Тому що це виглядало дуже, дуже штучно», — сказав Президент.

Щодо пісенного конкурсу «Євробачення», який проходить у Ліверпулі, Зеленський зазначив, що волів би побачити змагання в сусідній країні, «куди наші люди могли б поїхати і бути дуже близько», але він «дуже поважає» Британію, «дивовижну країну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-