У Польщі кажуть, що не потрібно квапити українців з контрнаступом

У Польщі кажуть, що не потрібно квапити українців з контрнаступом

Укрінформ
Кваплення українців з контрнаступом не в інтересах Заходу, українці повинні мати достатньо зброї для ефективних контрнаступальних дій проти російського агресора.

Про це у Твіттері написав уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору країни Станіслав Жарин, передає Укрінформ.

“Кваплення українців не в інтересах Заходу. Країни, які підтримують Україну, мають усвідомлювати, що ефективність дій у найближчі тижні залежатиме від рівня підготовки військової операції та її логістичної бази”,- написав Жарин.

Він зазначив, що Україна має діяти “у добре спланований та підготовлений спосіб”.

“Початок наступу без належної підготовки може звести нанівець шанси українців змінити ситуацію на фронті”,- підкреслив урядовець.

Жарин зауважив, що поява інформації про тиск на Україну щодо здійснення швидких дій “не сприяє ефективному контрнаступу”. За його словами, про це нещодавно заявляв, зокрема, президент Чехії Петр Павел.

Польський урядовець зазначив, що ситуація в Україні зараз дуже складна, а результати залежать від здатності українці накопичити достатньо військової техніки для здійснення наступальної операції.

Читайте також: У росії з’явиться велика паніка, коли Україна розпочне контрнаступ – Гаврилов

Жарин також зауважив, що припущення про напруженість у російському істеблішменті не відповідає дійсності. За його словами, наразі в російській владі немає потенціалу бунту проти імперської політики чи спротиву проти війни в Україні.

Польський урядовець підкреслив, що у найближчі місяці не слід очікувати на завершення війни. Він наголосив, що дії москви свідчать, що вона готується до довгої війни і хоче досягнути свої стратегічні цілі. За його словами, москва розраховує на перемогу над Україною завдяки військовим діям разом з гібридними методами. За його словами рф все ще розраховує на прорив оборони України, перемогу над українською армією, здобуття Києва, зміну української влади й окупацію усієї України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-