Гілларі Клінтон закликала країни НАТО передати Україні усе необхідне для контрнаступу

Гілларі Клінтон закликала країни НАТО передати Україні усе необхідне для контрнаступу

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто наростити темпи та масштаби військової допомоги Україні, аби допомогти при контрнаступі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу в Оттаві заявила колишня держсекретар й кандидат у президенти США Гілларі Клінтон.

“Саме українці воюють та вмирають, вони перебувають на передовій - буквально - захищаючи власну державу та створюючи бастіон демократії. Мені б хотілося, аби ми робили ще більше, аби прискорили доставку всього, що їм потрібно. Я б воліла, аби усі держави, усі члени Альянсу передали їм усе можливе”, - сказала Клінтон.

Читайте також: путін вдерся до України, бо світ не спинив його раніше - Гілларі Клінтон

Вона наголосила, що у разі розгортання весняного наступу, “українцям потрібна буде ця допомога”. “російське вторгнення продемонструвало нам, що путін та військове керівництво росії абсолютно не зважають на життя своїх громадян”, - зазначила колишня держсекретар.

На переконання Клінтон, “найкращий спосіб припинення путінської агресії - перемога Україна, тобто нам слід більше їм допомагати”.

Читайте також: Клінтон жалкує про те, що вмовляв Україну відмовитися від ядерної зброї

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі у вівторок під час виступу в «Атлантичній раді» в Вашингтоні заявив, що українські сили оборони після повномасштабної агресії, розв’язаної рф, продемонстрували високу ефективність у захисті країни від масивної російської армії та перевершили очікування міжнародної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-