путін вдерся до України, бо світ не спинив його раніше - Гілларі Клінтон

путін вдерся до України, бо світ не спинив його раніше - Гілларі Клінтон

Укрінформ
російське вторгнення до України стало можливим, оскільки світова спільнота не спромоглася адекватно відреагувати на попередню агресію путіна.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу в Оттаві заявила колишня держсекретар й кандидат у президенти США Гілларі Клінтон.

За її словами, коли путін вдерся до Грузії у 2008-му році “ми всі схиляли його до перемовин, виступали з промовами з цього приводу”. “Ми висловлювали наше повне неприйняття, але ніхто насправді нічого не робив. Подумайте про уроки, які з цього виніс путін”, - сказала Клінтон.

Коли ж росія вперше вдерлася до України у 2014-му, “знову звучало: божечки, було б добре, якби він цього не робив, це дуже прикро, але у нас є інші проблеми, на яких треба зосередитися, інші місця, які потребують уваги”. “Із цього путін зрозумів, що йому може зійти з рук вторгнення до інших країн, втручання у вибори й скупка впливу заради втілення його великої мети відновлення російської величі”, - зазначила колишня держсекретар.

Клінтон наголосила, що єдиним рішенням тепер є перемога України, для чого їй потрібна підтримка із усім необхідним міжнародної спільноти. “У наших інтересах зупинити росію”, - зауважила вона.

Читайте також: Держдеп: Штати ніколи не відвернуться від того, що відбувається в Україні

Клінтон додала, що повторна неспроможність спинити росію “буде катастрофічною з точки зору розв’язання китайської агресії”.

Як повідомляв Укрінформ, заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, коментуючи намір Китаю відправити спецпредставника в Україну, заявив, що Сполучені Штати вважають, що будь-які дипломатичні зусилля для досягнення миру у війні між рф і Україною мають здійснюватися в безпосередній координації з Києвом та передбачати відновлення суверенітету й територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-