Секретар РНБО: Остаточного плану наступу ще немає – у роботі кілька варіантів

Секретар РНБО: Остаточного плану наступу ще немає – у роботі кілька варіантів

Укрінформ
Вище військове керівництво ретельно пропрацьовує кілька варіантів того, як відбуватимуться надалі військові дії по звільненню української землі від російських загарбників, рішення ж ухвалюватимуть згодом з урахуванням ситуації на фронті.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Я не використовую термін контрнаступ. Це - військові дії. Наші військові знають, що їм робити та де їм робити, в який час їм робити. У кабінеті Верховного головнокомандувача ЗСУ, Президента нашої країни, будуть ухвалюватися остаточні рішення відносно термінів та напрямків. І коли хтось починає про щось говорити навіть з поважних інституцій на Заході, повірте, на сьогодні людей, які знають точно всі наші плани, не існує. Остаточний план ще не затверджений, у нас є кілька варіантів і всі вони у роботі» - сказав Данілов.

Читайте також: ЗСУ розпочнуть контрнаступ, коли для цього буде відповідний час - Шмигаль

Звичайно, додав він, всі хотіли б, щоб міжнародні партнери надавали допомогу активніше, але нині Україна вдячна за те, що така допомога є і надається доволі потужно.

«Не тільки США, а й інші країни в цьому беруть участь. Сьогодні у нас є гість (президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн – ред.) на території нашої країни та є остаточне рішення про те, що наша країна найближчим часом почне отримувати від Євросоюзу. Один мільйон снарядів, який конче необхідний нам для того, щоб ми отримали перемогу над рашистами. Вона (допомога – ред.) йде і не буде припинятися», - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Подоляк - про контрнаступ: Це не одна битва, яка все вирішить

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня Європарламент під час пленарного засідання у Страсбурзі ухвалив термінову процедуру затвердження запропонованого Єврокомісією Акта з підтримки виробництва боєприпасів (ASAP).

20 березня Європейська рада ухвалила рішення щодо прискорення поставок боєприпасів для України та про нарощування спроможностей європейської оборонної промисловості. Зокрема, це рішення передбачає, що країни ЄС поставлять Україні 1 млн артилерійських боєприпасів, у тому числі, снарядів калібру 155 мм, протягом наступних 12 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-