Лідер республіканців прогнозує, що Конгрес продовжить фінансування оборони України

Лідер республіканців прогнозує, що Конгрес продовжить фінансування оборони України

Укрінформ
Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл передбачив, що американське фінансування для підтримки українських військових, продовжить надходити, незважаючи на дедалі частіші заклики членів його партії скоротити або припинити допомогу Києву.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Я справді вважаю, що ми маємо достатню підтримку в Конгресі, щоб підтримувати це (фінансування - ред.) ще довго», — сказав Макконнелл.

Макконнелл також закликав президента США Джо Байдена прискорити постачання високотехнологічного озброєння Україні напередодні очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Минулого тижня Макконнел підтримав заяву спікера Палати представників республіканця Кевіна Маккарті про продовження підтримки допомоги Україні.

Читайте також: США виділяють Україні новий пакет військової допомоги на суму $1,2 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США республіканець Кевін Маккарті під час візиту до Ізраїлю наголосив на своїй підтримці України. Спікер відкинув припущення російського журналіста, який ставив запитання, що начебто він не підтримує відправку військової та фінансової допомоги Києву.

Маккарті також засудив москву за «вбивство (українських – ред.) дітей» та дистанціювався від деяких членів своєї Республіканської партії, які виступають проти додаткової великої допомоги Україні з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-