Спікер Палати представників США закликав росію піти з України

Спікер Палати представників США закликав росію піти з України

Укрінформ
Спікер Палати представників Конгресу США Кевін Маккарті виступив за подальшу підтримку України та заявив, що росія має піти з України.

Про це Маккарті заявив в Ізраїлі, куди приїхав у ході першого закордонного візиту як спікер Палати представників, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

Наголошується, що Маккарті засудив москву за «вбивство (українських – ред.) дітей» та дистанціювався від деяких членів своєї Республіканської партії, які виступають проти додаткової великої допомоги Україні з боку США для відбиття російського вторгнення.

Він рішуче наголосив на своїй підтримці України і відкинув припущення, що не підтримує відправку військової та фінансової допомоги Києву.

Читайте також: Пелосі впевнена, що обидві партії Конгресу США підтримуватимуть Україну до перемоги

«Я голосую за допомогу Україні. Я підтримую допомогу Україні», – заявив Маккарті, відповідаючи на запитання російського журналіста.

«Я не підтримую те, що ваша країна (рф – ред.) зробила з Україною. Я не підтримую вчинення вами вбивства дітей. Ви маєте піти», – продовжив спікер.

Він додав, що США продовжать підтримувати Україну, оскільки «решта світу бачить це так, як воно є».

Маккарті приїхав до Єрусалима на чолі двопартійної делегації американських законодавців. Це його перша поїздка за кордон як нового спікера, а його виступ в ізраїльському Кнесеті буде першим виступом спікера Палати представників за 25 років.

Читайте також: Важливі резолюції ПАРЄ та Конгресу США: світ впевнений у нашій перемозі

Незабаром Конгрес буде знову розглядати прохання про надання великої допомоги Україні, і Маккарті потрібно буде спрямовувати республіканську політику в ході дебатів, особливо з огляду на позицію прихильників Дональда Трампа, які висловлювалися проти закордонних витрат для протидії агресії президента росії володимира путіна в Україні.

Раніше Маккарті говорив, що Україна не отримає «незаповнений чек», але пізніше наполягав, що, як спікер, він підтримуватиме зусилля США щодо протидії росії, працюючи при цьому над забезпеченням нагляду за використанням грошей американських платників податків за кордоном.

Фото: Ting Shen/Bloomberg/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-