В ISW пояснили риторику кремля щодо нарощування виробництва ракет для ударів по Україні

В ISW пояснили риторику кремля щодо нарощування виробництва ракет для ударів по Україні

Укрінформ
Заява міністра оборони рф сергія шойгу про збільшення виробництва високоточних ракет є спробою кремля нівелювати звинувачення у суспільстві щодо недостатнього забезпечення російських військових боєприпасами.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу, що зосередженість риторики шойгу на нарощуванні виробництва високоточних ракет узгоджується зі зміною риторики міністерства оборони росії, яка зосереджується на використанні рф високоточних ракет для ударів по об’єктах військової інфраструктури в українському тилу.

Це, ймовірно, є спробою позитивно виділити можливості москви на тлі побоювань, що зростають у російському інформаційному просторі, з приводу можливого українського контрнаступу, вважають в ISW.

Читайте також: росія змінила риторику щодо ракетних обстрілів України – ISW

Окрім того, на думку експертів ISW, шойгу, ймовірно, намагається нівелювати звинувачення, що міноборони рф не може забезпечити російські окупаційні війська в Україні достатньою кількістю боєприпасів.

Читайте також: В умовах дії західних санкцій росіяни змінюють тактику ведення війни – Ігнат

Аналітики раніше зазначали, що російське військове командування здійснює перестановки в керівництві органів управління, пов'язаних з логістикою, після того, як наприкінці березня командири, які виступають проти ядра керівництва міноборони рф, частково відновили прихильність володимира путіна.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 травня 2023 року ліквідували близько 191 тисячі 940 російських загарбників, при цьому 520 осіб - протягом минулої доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-