В умовах дії західних санкцій росіяни змінюють тактику ведення війни – Ігнат

В умовах дії західних санкцій росіяни змінюють тактику ведення війни – Ігнат

Укрінформ
російські окупаційні війська змушені змінювати тактику ведення війни в умовах дії західних санкцій та неспроможності російського ВПК швидко виготовляти озброєння та техніку.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи зміну тактики російських загарбників.

«Ми зіткнулись з потужним кривавим агресором, який почав саме з нічних атак о 4 ранку, коли полетіли ракети, літаки і атакували Україну 24 лютого. З того часу багато що змінилось, багато з’явилось зразків озброєння. Наприклад, керовані авіабомби, які хоч і старі розробки, але вони повертаються до них. Революцію зробили дрони на фронті. Без дронів зараз ніхто не обходиться, не лише дрони для розвідки, а й дрони-камікадзе. Багато противник застосовує проти нас саме цього озброєння. Тому, чи змінилась тактика вдень, вночі? Так, безумовно вони міняють тактику і завдання ударів», - наголосив Ігнат.

Він нагадав, що восени минулого року ворог запускав вночі дрони, після чого йшли запуски ракет.

Читайте також: росія щодня випускає по Україні майже 20 керованих авіабомб – Ігнат

«Зараз вони не застосовують в такій великій кількості ракети, як це було восени-взимку, тому що не досягли своєї цілі - загнати Україну в повний блекаут, знищити нашу енергоструктуру. І кількість ракет не безкінечна», - підкреслив речник.

Він також додав, що російські загарбники продовжують виготовляти зброю, але в умовах санкцій не так швидко, як їм хотілося б. Саме тому ворог шукатиме нові методи продовження війни, зазначив речник.

Як передає Укрінформ, Інститут вивчення війни (ISW) у звіті повідомив, що міноборони рф змінило риторику та активно описує свої ракетні обстріли території України перед контрнаступом Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-