росія щодня випускає по Україні майже 20 керованих авіабомб – Ігнат

росія щодня випускає по Україні майже 20 керованих авіабомб – Ігнат

Укрінформ
російські війська відновили масовані ракетні та авіаційні бомбардування, аби нищити західну техніку та об’єкти критичної інфраструктури України. Щодня ворог випускає майже 20 авіабомб.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«На сьогоднішній день противник відновив атаки відповідно до тих завдань, які ставить перед собою. Завдання зрозумілі: вони шукають найпотрібніше для знищення, вони шукають західну техніку, щоб вражати саме те, що нам надають сьогодні партнери для ведення оборонних і наступальних дій. Безумовно, у пріоритетах завжди будуть об’єкти критичної інфраструктури, завжди будуть об’єкти паливно-енергетичного сектору України, бо від цього напряму залежить і життя всієї держави, і забезпечення війська», - сказав Ігнат.

За його даними, щодня ворог випускає по Україні близько 20 керованих авіабомб, і цю проблему можна вирішити лише за допомогою далекобійної зброї та авіації.

Читайте також: IRIS-T та Patriot вже на бойовому чергуванні, але їх недостатньо – Ігнат

«На сьогодні проблема застосування керованих авіабомб по лінії державного кордону і по лінії бойового зіткнення є щодня. Щодня близько 20 керованих авіабомб летять у прифронтові зони», - зазначив Ігнат.

Він констатував, що бомби долають 70 км і потрапляють в дитсадки, школи, житлові будинки. Боротися з бомбами неможливо, тому варто вражати носії авіабомб - Су-34, Су-35, які завдають удари щодня, вважає речник.

Для того, аби протистояти ворогу, Україні потрібна «довга рука», адже ЗРК С-300 та два дивізіони Patriot дозволяють вражати ворожі цілі на відстані 100-150 км.

Читайте також: Рішення про літаки F-16 залежатиме від результатів контрнаступу – Кулеба

Такі комплекси могли б відігнати подалі від кордонів російську авіацію, але їх має бути значно більше.

«На жаль, таких комплексів у нас не так багато, лише 2 дивізіони всього, чекаємо на SAMP/T, чекаємо на рішення по літаку, який всі хочуть бачити в українській армії – це F-16, який може докорінно змінити всі ці речі, який може протидіяти російській авіації на тій чи іншій лінії фронту», - зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська зранку 2 травня чотири рази обстріляли прикордоння Чернігівської області, здійснивши загалом 40 ударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-