росія змінила риторику щодо ракетних обстрілів України – ISW

росія змінила риторику щодо ракетних обстрілів України – ISW

Укрінформ
Міноборони рф змінило риторику та активно описує ракетні обстріли перед українським контрнаступом.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«міноборони росії нещодавно змінило свою риторику та активно описує ракетні кампанії, ймовірно, намагаючись зобразити проактивний підхід до зростання стурбованості російського інформаційного простору щодо українського контрнаступу», – вважають аналітики.

У ISW нагадують, що російські війська завдали чергового масштабного ракетного удару по Україні в ніч з 30 квітня на 1 травня.

Читайте також: Зеленський: На кожен удар російські окупанти отримають нашу відповідь

«Українські джерела повідомили, що дев’ять стратегічних бомбардувальників Ту-95 і два Ту-160 злетіли із мурманської області та поблизу Каспійського моря і випустили 18 крилатих ракет Х-101/555 по Україні. Українська ППО збила 15 ракет. Геолокаційні кадри з Павлограда Дніпропетровської області показують, що одна з ракет влучила у Павлоградський хімічний завод і спричинила сильний вибух», – зазначили експерти.

Однак у міноборони рф 1 травня заявили, що удари були завдані українським військово-промисловим об’єктам, і виробництво військової сировини було «успішно зруйновано». Так звані російські «військові блогери» стверджували, нібито ракети вразили українські системи ППО, а також транспортний вузол у Павлограді.

Читайте також: росія має проблеми з логістикою у війні проти України – британська розвідка

Як повідомлялося, президент рф володимир путін на початку повномасштабного вторгнення в Україну не призначав командувача російських військ, бо прагнув представити себе головнокомандувачем і організатором вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-