Вісімдесят відсотків населення Чехії долучилося до допомоги Україні - міністр

Вісімдесят відсотків населення Чехії долучилося до допомоги Україні - міністр

Укрінформ
Вісімдесят відсотків населення Чеської Республіки тим чи іншим чином долучилося до надання допомоги Україні, на яку напала росія.

Про це сказав міністр внутрішніх справ, віцепрем’єр Чехії Віт Ракушан на зустрічі спікерів парламентів Європейського Союзу в Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми стали на боці України проти російського агресора... . В Чехії 80% громадян допомогли українцям, які допомоги потребували», - заявив віцепрем’єр, пославшись на дані статистики. Він додав, що багато чехів відкрили двері своїх домівок для біженців, інші збирали гуманітарну допомогу. Республіка стала «щедрим донором»: 325 тисяч українських біженців знайшли захист на території ЧР, власне населення якої становить 10 млн. Таким чином, Чехія прийняла найбільше біженців на одиницю власного населення в ЄС, підкреслив Ракушан.

Читайте також: Чехія готова наростити потужності модернізації Т-72 для України

Він визнав, що не був упевнений, як ЄС відреагує на агресію рф, чи зможе залишитися об’єднаним. Але ЄС довів свою готовність відстоювати цінності, на яких базується. Не лише політики, але й громадяни змогли проявити незвичайну солідарність, сказав віцепрем’єр. Він додав, що рф, можливо, нічим не була так здивована, як єдністю ЄС і швидкістю відповіді.

Ракушан відзначив роль національних парламентів, які чітко називали речі своїми іменами, зокрема, агресора – агресором.

Водночас він наголосив на важливості завдань, які стоять попереду.

«Героїчна фаза пройшла. Настає час цілком практичних проблем. І нашим завданням як відповідальних політиків є спілкування зі суспільством і переконувати, що наша допомога має сенс і вона має тривати стільки, скільки буде тривати російська агресія проти України. Україна захищає наші цінності, нашу демократію», - заявив міністр.

Читайте також: Чехія має наполягати на початку переговорів щодо вступу України в ЄС – Павел

Як повідомлялося, зустріч проходить 24-25 квітня в Празі. Участь у ній бере також Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-