Чехія має наполягати на початку переговорів щодо вступу України в ЄС – Павел

Чехія має наполягати на початку переговорів щодо вступу України в ЄС – Павел

Укрінформ
Чеська Республіка має наполягти в рамках Євросоюзу розпочати переговори з Україною щодо вступу вже цього року.

Про це у п'ятницю заявив президент Чехії Петро Павел після зустрічі з головою Європейської ради Шарлем Мішелем, передає Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

Президент Чехії також розкритикував односторонні блокади імпорту українського зерна, які запровадили Польща, Словаччина та інші країни через проблеми зі збутом власної продукції. Натомість ЄС міг би, наприклад, запровадити тимчасове мито, додав Павел.

Читайте також: Чехія готова надати Україні допомогу при відновленні та у підготовці до членства в НАТО - Павел

Україна стала кандидатом на членство минулого року невдовзі після вторгнення російських військ.

Занепокоєний експансіонізмом москви, Київ намагається домогтися якнайшвидшого ухвалення і хоче офіційно розпочати переговори про вступ уже цього року. У той час як низка країн регіону, близького до воєнних дій, підтримують вступ України в ЄС, західноєвропейські країни, найбільш яскраво представлені Францією, закликають до більш повільних темпів переговорів і заявляють про те, що весь процес прийому займе понад десять років.

Читайте також: У посольстві України в Чехії бачать можливості для збільшення військової допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО у Брюсселі президент Чеської Республіки Петр Павел заявив, що союзники по Альянсу підтримують Україну у прагненні увійти до НАТО, але зможуть подумати про терміни такого кроку в практичній площині лише після завершення війни, коли Україна за допомогою союзників по Альянсу зможе відновити свою економіку та збройні сили і знову стати стабільною.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-