У посольстві України в Чехії бачать можливості для збільшення військової допомоги Україні

У посольстві України в Чехії бачать можливості для збільшення військової допомоги Україні

Укрінформ
Тимчасовий повірений у справах України в Чеській Республіці Віталій Усатий вважає, що наразі використані не всі можливості надання Чехією військової допомоги Україні, і запевняє, що посольство активно працює в цьому плані з чеською владою.

Про це дипломат сказав під час онлайн-брифінгу на тему: "Рік війни в Україні очима чехів" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Я думаю, що не всі можливості для надання військової допомоги поки що використані. Ми якраз дуже активно працюємо в цьому плані і з президентом (Чехії - ред.), і з урядом, з Міністерством оборони та Міністерством закордонних справ (Чехії - ред.). Я думаю, що військова допомога нам буде надаватися, тому що є резерви, і майже на кожному засіданні уряду ухвалюються відповідні рішення щодо надання пакетів військової допомоги Україні", - сказав Усатий.

Він додав, що для України важливі абсолютно всі форми співробітництва, в тому числі у військово-технічній сфері.

"Безумовно, є конкретні проєкти, які будуть реалізовані. Вони дозволять нам значно посилити наш оборонний потенціал для протистояння російській агресії", - акцентував тимчасовий повірений у справах України.

Відповідаючи на уточнююче запитання, він нагадав, що наразі реалізується великий проєкт із залученням фінансування з боку США та Нідерландів щодо постачання Україні 90 модифікованих танків Т-72.

"Розуміючи, що в Чеській Республіці ще є певні запаси військової техніки, у тому числі танків, ми ведемо переговори, щоб ці танки також були поставлені на передову", - поінформував дипломат.

Він також зазначив, що Чехія допомагає Україні боєприпасами - йдеться про "тисячі і десятки тисяч боєприпасів відповідних калібрів".

Тимчасовий повірений у справах України відзначив, що Чехія надає "все, що вона реально може поставити", водночас, за його словами, українські дипломати весь час наголошують, що темпи надання військової допомоги нашій країні мають постійно збільшуватися.

Читайте також: Чехія ще має можливість надавати Україні військову допомогу – міністр оборони

Як повідомлялося, президент Чехії Петр Павел нещодавно в інтерв'ю ЗМІ заявив, що Чеська Республіка допомагала Україні з поставками озброєнь, як могла, але у неї вже не лишилося багато варіантів для подальшої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-