Чехія ще має можливість надавати Україні військову допомогу – міністр оборони

Чехія ще має можливість надавати Україні військову допомогу – міністр оборони

Укрінформ
Чехія ще не вичерпала всі свої можливості щодо надання військової допомоги Україні.

Про це сказала міністр оборони Яна Чернохова у недільній програмі Чеського телебачення, передає Укрінформ.

«На наших складах все ще є речі, які гарантовано ніколи не будуть використані в нашій армії», - сказала очільниця Міноборони.

Політик повідомила, що разом з начальником Генштабу вони склали графік і перелік допомоги, яку ще можна відправити в Україну. Його буде передано під час зустрічі міністра з президентом Петром Павелом у середу.

«Ми поінформуємо пана президента про ті списки, які ми маємо, щоб він мав точний огляд того, що ще ми можемо гіпотетично відправити в Україну, якщо Україна в цьому зацікавлена», – додала Чернохова.

Читайте також: Україна піде в контрнаступ без бойових літаків - Резніков

Вона запевнила, що НАТО робить усе, щоб ситуація не загострювалася далі. За словами міністра, Альянс не хоче бути втягнутим у конфлікт.

Міністр погодилася з важливістю того, щоби війна завершилася якнайшвидше та закликала не уникати дипломатичних переговорів.

«Неважливо, чи буде модератором Захід, чи країни, які можуть бути близькими до росії… Весь світ повинен зробити все, щоб якомога швидше покінчити з цими жахами. Якщо є хтось, хто може це зробити, я йому аплодую, навіть якщо це буде Китай… Якщо є держава, яка матиме достатню повагу і до якої буде прислухатися Захід і путін, то чому б і ні», – сказала вона. При цьому міністр підкреслила, що Україна має залишатися суверенною державою і про передачу анексованих територій росії не може йтися.

Читайте також: Резніков зустрівся з міністром оборони Словаччини - говорили про експлуатацію зброї

Як повідомлялось, днями президент Павел, який раніше був генералом НАТО, заявив, що Чехія допомогла Україні з поставками зброї чим могла та фактично вичерпала свої можливості, окрім, можливо, боєприпасів та засобів ППО, які можна виробляти на потужностях ВПК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-