пригожин, імовірно, переконує путіна перейти до оборони перед контрнаступом ЗСУ — ISW

пригожин, імовірно, переконує путіна перейти до оборони перед контрнаступом ЗСУ — ISW

Укрінформ
Власник російської пвк "вагнера" євген пригожин, імовірно намагається переконати президента росії перейти до оборони та зосередитися на утриманні поточної лінії фронту перед контрнаступом українських військових.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

Як зазначається, пригожин заявив 21 квітня, що росії необхідно «закріпитися таким чином, щоб вирвати (російські війська з позицій - ред.) можна було лише кігтями супротивника». 

Аналітики інституту зазначають, що коментар пригожина з'явився після обговорення результатів зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині, зобов'язань Заходу щодо підготовки більшої кількості українських кадрів і продовження військової підтримки України.

пригожин також зазначив, що Україна намагатиметься «розірвати» російські війська на частини та що росія повинна протистояти таким атакам, додали в ISW.

Читайте також: росія посилює пвк «вагнер» з метою захопити Бахмут - ISW

«Останнім часом риторика пригожина стає все тривожнішою, і він робить подібні заяви про невизначене майбутнє російських наступальних операцій на Донбасі. Заклики пригожина до зміцнення російської оборони на окупованих територіях і обговорення перспектив українських контрнаступів привертають увагу, оскільки вказують на те, що він намагається посилити дискусію в російському внутрішньому інформаційному просторі. росія, однак, продовжує проводити наступальні операції в Донецькій і Луганській областях», - зазначили аналітики.

пригожин також виступає за те, щоб росія зосередилася на утриманні поточної лінії фронту, а не прагнула здобути більше досягнень, щоб російські сили могли відновити свою боєздатність для подальших наступальних операцій, без припинення війни і без вступу в мирні переговори, йдеться у звіті.

Водночас, ISW пише, що деякі російські ультранаціоналісти розповіли, що міноборони рф повідомило їм про зусилля, спрямовані на набір 400 тис. контрактників для забезпечення достатньої кількості військовослужбовців для захисту й ефективного заморожування наявних фронтів в Україні.

Читайте також: росіяни шукають нову тактику на полі бою та намаються виявити українську ППО – Гуменюк

У ISW зазначили, що російське військове командування перекидає призовників для утримання російських позицій у Криму і, можливо, планує підготувати нові ресурси для утримання росією позиції, коли майбутній український контрнаступ досягне кульмінації.

У звіті наголошується, що путін віддає перевагу лояльності, а не компетентності, що, ймовірно, заважає міністру оборони рф сергію шойгу і начальнику генштабу валерію герасимову зосередитися на створенні оптимальних умов для ефективної оборони замість того, щоб витрачати елітні підрозділи на виснажливі бої за незначні досягнення.

Як повідомляв Укрінформ, на думку речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, восени і взимку росія випустила велику кількість ракет - їй не вдасться накопичити навіть третину того до осіннього періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-