росіяни шукають нову тактику на полі бою та намаються виявити українську ППО – Гуменюк

росіяни шукають нову тактику на полі бою та намаються виявити українську ППО – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
російські окупаційні війська шукають нову тактику на полі бою та намагаються визначити розташування українських систем ППО.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Ми акцентували, що вони будуть вишукувати нову тактику і, вочевидь, вони полювали не просто на об'єкти критичної і стратегічної інфраструктури, вони вишукують сили і засоби ППО, тому що більш дешевшим способом, ніж ракети, вони зараз атакують, оскільки вони економлять ракети», — зазначила Гуменюк.

Вона повідомила, що внаслідок нічних ударів у Вінницькій області є влучання в об'єкт інфраструктури, однак більшість шахедів, які були збиті, запускались по різних напрямках.

«Якщо минулі ночі вони атакували з напрямку Азовського моря, то зараз вони вишукують різні способи і намагаються атакувати більше з інших регіонів: з північного напрямку, з північно-західного, північно-східного», — сказала речниця.

Читайте також: Україна має побудувати у найкоротший термін багаторівневу систему ППО/ПРО - Резніков

Також Гуменюк зауважила, що випробовуючи нову тактику, окупанти здійснюють три хвилі запусків шахедів.

«Вочевидь, вони підбирають тактику, яка буде для них найбільш ефективною, але все ж таки 10,12, 14, 15 дронів за одну атаку вони все одно використовують хвилеподібним способом. Тобто перша лінія виявляє ППО, де вона почне працювати, друга – намагається влучити, тертя - вже атакує в об’єкти інфраструктури, які і є основними цілями. Тому ми спостерігаємо, що вони підлаштовуються, намагаються розосередити зусилля ППО», - пояснила речниця.

Відео: Телемарафон “Єдині новини”

Як повідомляв Укрінформ, Україну в ніч на п'ятницю атакували 12 БпЛА типу “Шахед-136/131”, вісім з них вдалось знищити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-