Сили оборони відбили 34 атаки росіян на чотирьох напрямках

Сили оборони відбили 34 атаки росіян на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 34 атаки російських загарбників на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 12 квітня.

Зазначається, що на згаданих напрямках російська армія продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій, попри численні втрати в техніці та живій силі.

Авіація Сил оборони України за добу здійснила загалом шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників. Також захисники збили один ворожий безпілотник типу "Орлан – 10".

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію росіян.

Війська російської федерації протягом доби здійснили загалом 19 авіаційних ударів і понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони й інфраструктурі населених пунктів. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів залишається високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка, за даними ЗСУ, суттєвих змін не зазнала. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил росії продовжують перебувати на території республіки білорусь.

Комплексна перевірка бойової готовності білоруських збройних сил триває. Окремі з’єднання та частини приведені у вищі ступені бойової готовності. Доукомплектування підрозділів, які залучаються до перевірки, здійснене шляхом призову військовослужбовців запасу.

Читайте також: Смуга перешкод одразу для кількох підрозділів: Наєв показав, як ЗСУ тренуються на півночі

У прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей росія продовжує утримувати визначені підрозділи та здійснювати інженерне обладнання місцевості.

Від ворожих обстрілів протягом доби потерпали Галаганівка, Залізний Міст й Архипівка Чернігівської області, Мефодівка, Білопілля, Волфине, Кіндратівка, Варачине, Басівка та Запсілля Сумської області, Ветеринарне, Вовчанськ, Варварівка, Землянки, Комісарове й Колодязне Харківської області.

На Куп’янському напрямку російських обстрілів зазнали Тополі, Красне Перше, Дворічна, Западне та Кіндрашівка Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Артилерійських ударів ворога зазнали Новоселівське, Невське, Піщане, Кузьмине й Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії, намагаються взяти під повний контроль Бахмут, тривають жорстокі бої. Протягом доби війська рф вдавалися до безуспішних спроб наступу в районі, що північніше від Хромового, та біля Богданівки. На зазначеній ділянці фронту підрозділи Сил оборони відбили близько 18 ворожих атак.

Читайте також: росіяни досягли окремих успіхів на Бахмутському напрямку виключно «м'ясними штурмами» - ЗСУ

Від ворожих обстрілів постраждали, зокрема, Васюківка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Курдюмівка, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському і Мар’їнському напрямках російська армія вела наступальні дії в районах Мар’їнки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області, однак успіху не мала.

"Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито 14 ворожих атак", — зазначили в Генштабі.

Водночас росіяни обстрілювали населені пункти, а саме: Керамік, Новокалинове, Красногорівку, Авдіївку, Водяне, Нетайлове, Невельське, Карлівку, Георгіївку та Мар’їнку Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби наступальних дій російські війська не проводили, натомість завдавали ударів по Новомихайлівці, Шахтарському, Новоукраїнці, Великій Новосілці, Вугледару і Пречистівці Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники обороняються. Під ворожим вогнем опинилися, зокрема, Времівка й Новопіль Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області, Херсон, Качкарівка, Веселе, Антонівка, Інженерне й Зеленівка Херсонської області.

Читайте також: росіяни в очікуванні наступу ЗСУ на Мелітополь побудували три лінії оборони - розвідка Британії

На тимчасово захоплених територіях, за інформацією Генштабу, російські загарбники продовжують використовувати навчальні заклади у власних цілях, облаштовуючи там свої військові об’єкти та прикриваючись, як "живим щитом", школярами й викладацьким складом.

Встановлено, що в тимчасово захоплений Скадовськ Херсонської області за останні дні прибули підрозділи російських військ з-поміж мобілізованих. Особовий склад розміщують у будівлях освітніх закладів, примушуючи викладачів продовжувати освітній процес з обов’язковим відвідуванням занять дітьми.

Водночас у Скадовську назріває гуманітарна криза через збільшення дефіциту лікарських засобів. За даними Генштабу, російська псевдовлада значно обмежила постачання в аптеки всіх видів ліків.

Як повідомляв Укрінформ, у розв'язаній проти України повномасштабній війні російська армія втратила вже близько 180 тисяч 50 представників особового складу й тисячі одиниць військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-