Смуга перешкод одразу для кількох підрозділів: Наєв показав, як ЗСУ тренуються на півночі

Смуга перешкод одразу для кількох підрозділів: Наєв показав, як ЗСУ тренуються на півночі

Фото, відео
Укрінформ
Обстановка у Північній операційній зоні дозволяє військовослужбовцям здобувати військову майстерність.

Як передає Укрінформ, про це командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив у Телеграмі.

Відео: Офіційна сторінка генерал-лейтенанта Сергія Наєва

«Наразі обстановка в Північній операційній зоні дозволяє не лише постійно зміцнювати оборону, а й цілеспрямовано займатися здобуттям військовослужбовцями військової майстерності», - заявив Наєв.

За його словами, побудована смуга перешкод передбачає комплексну підготовку одразу для двох-трьох підрозділів і включає в себе дію у складі відділення.

Читайте також: На кордоні з білоруссю і рф посилюють оборонні рубежі - Наєв

Наєв зауважив, що командири відділень тут набувають умінь щодо керівництва й лідерських якостей, а їхні підлеглі відпрацьовують питання обкатки танками, розгортання у бойові порядки, подолання різних перешкод, які імітують справжні бойові дії.

Як повідомляє командування Об’єднаних сил ЗСУ у Фейсбуці, смуга перешкод насичена бойовою стрільбою, природними ефектами з полум’ям і чорним димом, вибухами мін та снарядів, імітацією поранених та вбитих бійців.

«Додаткові стресові навантаження допомагають випрацювати у бійців стійкість на полі бою. Ми розуміємо, що військова майстерність - це не витвір долі й не дарунок життя. Її відточують кропіткою працею та відчеканюють щоденними перемогами над собою. У щоденних тренуваннях зростає сила духу, міцніє воля та загартовується характер. Немає другорядних завдань. Є мета, яку потрібно досягти з найменшими моральними та фізичними втратами. Це результат довготривалих тренувань, у ході яких відточуються знання, вміння й навички», - зазначив Наєв.

Відео: Телеграм-канал Командування Об'єднаних Сил ЗС України

За його словами, до тренувань залучені як військовослужбовці, які нещодавно повернулися зі сходу України, так і особовий склад, який згодом буде виконувати завдання у справжніх боях. Бійці, які вже мають бойовий досвід, тут його відточують, а мобілізовані військовослужбовці отримують необхідний досвід, додав він.

«У подальшому нами заплановано оснащення цього навчального містечка майданчиком для тренування ведення бойових дій у місті, що наразі надзвичайно актуально, а також створення зони стрільби з різних видів озброєння та на різних дистанціях», - повідомив Наєв.

Командувач зауважив, що така система підготовки у Північній операційній зоні окрім Київського напрямку побудована також на Сумському, Чернігівському та Волинському напрямках. «Навчання відбуваються на постійній основі, а особовий склад залучається до тренувань не менше двох разів на тиждень», - додав Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Наєв заявив, що обстановка у Північній операційній зоні стабільна та контрольована - українські воїни сповна її використовують для подальшого зміцнення оборонних рубежів та позицій.

Фото: Сергій Наєв, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-