росіяни в очікуванні наступу ЗСУ на Мелітополь побудували три лінії оборони - розвідка Британії

росіяни в очікуванні наступу ЗСУ на Мелітополь побудували три лінії оборони - розвідка Британії

Укрінформ
росія завершила створення трьох рівнів оборонних зон приблизно на 120 км Запорізької області. 

Про це у Твіттері повідомляє Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Протягом останніх тижнів росія продовжувала розбудовувати лінійну оборону в Запорізькій області на півдні України. Цілком імовірно, що за цей район відповідає Південне угруповання військ росії», – йдеться у новому зведенні розвідки.

росія наразі завершила створення трьох рівнів оборонних зон приблизно на 120 км цього сектора. Вони складаються з передньої лінії передових бойових позицій, а потім двох зон майже безперервної, більш складної оборони. Кожна зона знаходиться приблизно на 10-20 км позаду передньої.

У британській розвідці вважають, що росія доклала зусиль для проведення оборонних робіт у зв’язку з її переконанням щодо можливого майбутнього наступу України на Мелітополь.

«Оборони можуть стати серйозними перешкодами, але їх корисність майже повністю залежить від їх підтримки достатньою кількістю артилерії та персоналу. Залишається незрозумілим, чи зможе Південне угруповання військ рф зараз зібрати ці ресурси», – йдеться у звіті.

Читайте також: На захопленій території Запоріжжя «свіжі сили» росіян посилюють терор населення - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російські повітряно-десантні війська (ВДВ) в Україні отримали термобаричні реактивні систем залпового вогню ТОС-1А.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-