росіяни досягли окремих успіхів на Бахмутському напрямку виключно «м'ясними штурмами» - ЗСУ

росіяни досягли окремих успіхів на Бахмутському напрямку виключно «м'ясними штурмами» - ЗСУ

Укрінформ
Найманці пвк "вагнер", що зараз активно воюють на Бахмутському напрямку, у короткостроковій перспективі перестануть бути потужною військовою одиницею росії, а в майбутньому їх чекає доля ІДІЛ.

Таку думку висловив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"З "вагнерівцями" буде те ж саме, що й з іншим терористичним угрупованням ІДІЛ. Вони зазнають зараз колосальні втрати на Бахмутському напрямку. І якщо вони не знайдуть нове джерело постачання живої сили, а у російських в'язницях дедалі важче це робити, а крім цього, даються взнаки розбіжності між генштабом і збройними силами агресора та пригожиним (ватажок пвк "вагнер" - ред.), то все це призведе до того, що в короткостроковій перспективі "вагнер" перестане бути потужною військовою одиницею", - сказав Череватий.

Читайте також: Загарбники перетворили частину Бахмута на сирійське Алеппо – Маляр

За його словами, за всю військову кампанію російське військове керівництво не показало, на відміну від українських штабів, жодного нового ноу-хау, жодної нової тактики війни. Все, що вони досягали - якихось окремих успіхів на Бахмутському напрямку - це було виключно "м'ясними штурмами", зазначив Череватий.

"Це було єдине, що їм давало можливість хоч чогось досягати. Зараз вони також діють малими тактичними групами, проте підсилені регулярною армією. Бо логіка тут проста - сил у терористичної організації "вагнер" не вистачає", - сказав він.

За словами Череватого, якщо ми подивимось на попереднє терористичне угруповання ІДІЛ, то там було те ж саме, що у "вагнері": виключна жорстокість до членів свого угруповання, ворогів і мирного населення. "Але закінчилося воно так само тим, що його розгромили і переслідують по всьому світу. Те ж саме буде і з "вагнерівцями", - переконаний він.

Читайте також: росія використовує «вагнерівців» у Бахмуті, аби зменшити втрати армії — ISW

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, загарбники намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають жорстокі бої.

Сили оборони України за минулу добу знищили на Бахмутському напрямку 126 окупантів, бойову машину десанту, радіолокаційну станцію і 6 складів боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-