Канада вже доправила в Україну понад 4000 тонн військової допомоги

Канада вже доправила в Україну понад 4000 тонн військової допомоги

Укрінформ
З початку російської агресії проти України, літаки Збройних сил Канади доставили понад 4000 тонн призначеної для України військової допомоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

“Збройні сили Канади продовжать допомагати, доставляючи військову допомогу для України від Канади та від союзників та партнерів. З березня 2022 року вже було транспортовано понад вісім мільйонів фунтів (понад 4000 тонн - ред.) військового обладнання”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги для України

Зауважимо, що Канада транспортує військову допомогу зі своєї бази в Шотландії, де базується три канадські вантажні літаки та близько 60 військовослужбовців. Звідти канадські ВПС транспортують українську військову допомогу, надану не лише Канадою, а й іншими союзниками по НАТО.

Читайте також: Україна сподівається на розширення поставок важкої зброї від Канади - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні з одноденним візитом у Канаді перебуває прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він вже провів перемовини із Джастіном Трюдо, міністром оборони Анітою Ананд, міністром закордонних справ Мелані Жолі та міністром фінансів Христею Фріланд. Окрім цього глава українського уряду поспілкувався із проводом української громади Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-