Розвідка Британії прогнозує нові відставки в армії рф через провальні операції в Україні

Розвідка Британії прогнозує нові відставки в армії рф через провальні операції в Україні

Укрінформ
міноборони росії, найімовірніше, звільнило генерал-полковника рустама мурадова з посади командувача східним угрупованням військ (СУВ) в Україні через невдачі на фронті.

Про це у Твіттері повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

СУВ під керівництвом мурадова зазнало надзвичайно значних втрат за останні місяці, оскільки в ході його погано продуманих атак їм неодноразово не вдавалося захопити місто Вугледар у Донецькій області.

Операції викликали гостру публічну критику з боку різних російських коментаторів, включно з військовими самого мурадова. мурадов очолив СУВ після його катастрофічної спроби штурму Києва з північного заходу під час початкового повномасштабного вторгнення.

Читайте також: росія може змінити вище військове керівництво через невдалий зимовий наступ – ISW

«Наразі він є найбільш високопоставленим російським військовим, якого звільнили у 2023 році, але ймовірно, таких звільнень буде більше, оскільки росія, як і раніше, не може досягти своїх цілей на Донбасі», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що росія очікує фінансової підтримки з боку «дружніх» держав, яка покриє майбутні дефіцити бюджету рф на тлі затяжної війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-