росія може змінити вище військове керівництво через невдалий зимовий наступ – ISW

росія може змінити вище військове керівництво через невдалий зимовий наступ – ISW

Укрінформ
Країна-агресор, ймовірно, незабаром може змінити своє вище військове командування у зв’язку із невдалим зимовим наступом.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

У суботу російські військові блогери заявили, що 30 березня міноборони росії відкликало командувача вдв рф генерал-полковника Михайла Теплінського із відпустки після того, як 13 січня міноборони замінило його генерал-лейтенантом Олегом Макаревичем.

У міноборони рф ніколи не підтверджували звільнення Теплінського і, ймовірно, міністерство відправило його у відпустку, щоб мати можливість відкликати генерал-полковника для командування ВДВ тоді, коли вважатиме це за потрібне.

Натомість російські військові блогери стверджували, що Теплінський негайно вилетів до штабу російського об’єднаного угруповання у Ростові-на-Дону Краснодарського краю, щоб прийняти командування ВДВ, і що він уже планує майбутні операції. Один блогер стверджував, що начальник генштабу сухопутних військ і колишній командувач центрального військового округу (ЦВО) генерал-полковник Олександр Лапін летів разом із Теплінським.

міноборони рф замінило Лапіна на генерал-лейтенанта Андрія Мордічева на посаді командувача ЦВО 17 лютого після публічної критики Лапіна за його управління лінією Сватове-Кремінна восени 2022 року.

«Залишається побачити, чи Лапіна поновлять на посаді командувача (російськими – ред.) силами в Україні», пише ISW.

Починаючи з 27 березня, російські джерела припускали, що міноборони росії також нещодавно звільнило командувача східним військовим округом (СВО) генерал-полковника Рустама Мурадова у відповідь на різку критику його командування у зв’язку із значними втратами російської армії у наступальних операціях під Вугледаром на початку цього року.

Читайте також: Пияцтво є однією з основних причин небойових втрат у росіян – британська розвідка

Як повідомлялося, зимовий наступ російських військ не досяг мети кремля із захоплення Донецької та Луганської областей України в межах адміністративних кордонів до 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-