кремль не досяг поставлених цілей в Україні до кінця березня – ISW

кремль не досяг поставлених цілей в Україні до кінця березня – ISW

Укрінформ
Зимовий наступ російських військ не досяг мети кремля із захоплення Донецької та Луганської областей України в межах адміністративних кордонів до 31 березня.

Про це у черговому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що начальник генштабу збройних сил рф валерій герасимов 22 грудня заявляв про зосередження зусиль на захопленні Донецької області. На початку лютого ворог розпочав зимову наступальну операцію на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна-Лиман і на заході Донецької області. Проте вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до 31 березня йому не вдалося.

ISW давно оцінював, що російський зимовий наступ навряд чи буде успішним через постійні невдачі російського командування.

Читайте також: Українські війська відновили позиції в районі Бахмута – ISW

За даними Інституту, росії бракуватиме бойової потужності, необхідної для підтримки більш ніж однієї великої наступальної операції в Донецькій і Луганській областях, а триваючі кампанії з вербування в рф і на окупованих українських територіях можуть свідчити, що росія готується до нестачі людських резервів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 2 квітня 2023 року ліквідували близько 174 тисяч 550 російських військових, зокрема 560 загарбників – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-