Біля ООН у Нью-Йорку відкрилася виставка, що демонструє звірства рф в Україні

Біля ООН у Нью-Йорку відкрилася виставка, що демонструє звірства рф в Україні

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку біля штаб-квартири ООН у п‘ятницю відкрилася виставка «Україна. Трибунал. Розп’яття», ініційована Офісом Президента в рамках комплексної роботи щодо притягнення до відповідальності росії за злочини проти нашої держави.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, у відеозверненні з нагоди відкриття виставки Президент України Володимир Зеленський зазначив, що мета агресії рф — знищення українського народу.

«Масовість російських злочинів на українській землі не залишає сумнівів — це було задумом керівництва росії. Це прийняті ним умови вторгнення», — сказав він.

Читайте також: Відповідальні за злочини в Україні постануть перед судом – президентка Європарламенту

За словами Президента, про це свідчать терор, убивства, катування, мародерство на окупованій території.

«Людей б’ють струмом, ґвалтують, прострілюють кінцівки, утримують без їжі, води та сну. Поховання закатованих людей на окупованій території — у дворах будинків, лісах, обабіч дороги — це невіддільний супутник державного прапора росії», — зауважив він, підкресливши, що такий шлях обрала держава.

Читайте також: У Києві покажуть артефакти з крейсера «Москва» у річницю його потоплення

«Шлях терориста, шлях ката, шлях убивці, шлях мародера», — уточнив він, наголосивши, що за державний вибір має настати й державна відповідальність.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у відеозверненні наголосив на необхідності ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН відповідної резолюції, яка допомогла б притягнути рф до відповідальності.

У Нью-Йорку відкрилася виставка, що демонструє звірства рф в Україні // Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

У відкритті виставки взяли участь керівники місій при ООН Данії, Литви, Польщі, США, дипломати різних країн, українські воїни, які проходять лікування та реабілітацію у США після важких поранень.

Як пояснив Укрінформу голова фонду «Україна — XXI століття» Богдан Губський, який займався організацією виставки, вона триватиме два тижні й має на меті показати делегаціям з ООН "злочини росії проти України й усе, робить російська імперія в нашій країні з 2014 року", аби спонукати держави Організації голосувати за відповідну резолюцію, коли справа дійде до її розгляду.

За словами Губського, його фонд узяв на себе фінансування організаційних витрат, власник будівлі надав приміщення безплатно.

Виставка триватиме два тижні дише й буде доступна для організованих груп з ООН.

Читайте також: Ядерний шантаж рф не завадить підтримці України - Британія в ООН

Першу екскурсію для дипломатів провів генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук.

Він продемонстрував сотні артефактів війни, які музей, збирає від самого її початку. Серед них — купи військової форми та взуття загарбників, їхні документи, листи, сухпайки, предмети пропаганди на окупованих територіях, речі з російських катівень.

Як зазначено в матеріалах до виставки, «представлені експонати ілюструють злочини проти людяності та воєнні злочини, у тому числі проти цивільного населення та невійськових об’єктів, таких як школи та лікарні, що вчиняються російською федерацією у ході повномасштабної агресії проти України, спонукаючи світ до належного розслідування жахливих російських звірств».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-