Україна зруйнувала військову репутацію росії – Британія в ОБСЄ

Україна зруйнувала військову репутацію росії – Британія в ОБСЄ

Укрінформ
Рішучість і винахідливість українців за підтримки партнерів і на тлі вражаючої некомпетентності російського військового керівництва підірвали репутацію росії.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва, передає кореспондент Укрінформу.

"За підтримки партнерів Україна продемонструвала, що спритність і винахідливість можуть мати руйнівний ефект проти так званої супердержави", - зазначив британський військовий дипломат.

За його словами, упродовж останніх тижнів величезні втрати, яких зазнала росія під Бахмутом, "як видається, мали значний вплив", і наступ рф "схоже, застопорився", а російські сили "терміново потребують поповнення особового складу і запасів боєприпасів".

Читайте також: Президент пояснив, чому Україна надалі має тримати Бахмут під контролем

Стаббс вказав на те, що близько 30 тис. російських вояків були вбиті або поранені від початку боїв за Бахмут дев'ять місяців тому, при цього сили загарбників за цей час "просунулися лише на 25 км".

"Як би вони не намагалися представити альтернативну реальність за допомогою все більш безглуздої дезінформації, вражаючий рівень некомпетентності російського військового керівництва, який підірвав військову репутацію росії, є очевидним для всіх", - наголосив британський представник.

Він також вказав на те, що у лютому на сході України були помічені російські багатоцільові гусеничні броньовані машини МТЛБ радянського виробництва, "модифіковані старими морськими баштами і гарматами, все ще пофарбованими у військово-морські кольори".

"Ці військово-морські системи озброєння сталінських часів, 60-річні основні бойові танки Т-62 і раритетні бронетранспортери БТР-50, які росія використовує в Україні, є справжньою демонстрацією того типу "високих технічних показників", завдяки яким відомі російська військова і оборонна промисловість", - заявив Стаббс.

Читайте також: У росії знімають зі зберігання радянські танки виробництва 1946 року - CIT

За його словами, Британія натомість надала Києву сучасні артилерійські системи, системи протиповітряної оборони та протитанкові боєприпаси, "щоб допомогти Україні захиститися від жорстоких і невибіркових нападів з боку росії".

"Британія була першою країною, яка надала Україні сучасні основні бойові танки – і ми вдячні усім нашим членам Альянсу, які зробили те саме. Основні бойові танки "Челленджер 2" – це крок уперед у розвитку потенціалу Збройних сил України, оснащених одними з найсучасніших і найдосконаліших артилерійських систем у світі", - зазначив Стаббс.

Читайте також: Британія дала Україні танки, так само буде з ракетами та іншим озброєнням - Пристайко

Як повідомляв Укрінформ, армія рф розконсервовує старі радянські танки Т-54 і Т-55, взяті на озброєння у 1946 році – їх помітили, зокрема, в ешелоні, який перевозить військову техніку з Далекого Сходу.

Також в Україні було зафіксовано 60-літні основні бойові танки Т-62 та бронетранспортери БТР-50, які вперше надійшли на озброєння СРСР у 1954 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-