Британія дала Україні танки, так само буде з ракетами та іншим озброєнням - Пристайко

Британія дала Україні танки, так само буде з ракетами та іншим озброєнням - Пристайко

Укрінформ
Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко переконаний, що Сполучене Королівство, яке першим надало нашій країні важкі танки, спланує і дасть усе, що нам необхідно для перемоги.

Про це Пристайко заявив в інтерв’ю виданню LIGA.net, передає Укрінформ.

Дипломат зауважив, що Британія не завжди вміє прорекламувати себе, але вона першою дала танки. За словами Пристайка, на тлі «тяганини» з німцями це пройшло по медіа «якось мляво».

«А Британія нікого не запитувала. Це її танки. Вона просто запропонувала 14 бойових машин і запросила екіпажі – вони вже навчаються. Все це було зроблено тихо і нормально.Так само буде, повірте мені, і з ракетами, і з усіма іншими озброєннями, які нам потрібні. Буде можливість, будуть запаси – Велика Британія спланує і дасть все, що нам необхідно для перемоги", - сказав посол.

Коментуючи ймовірність отримання Україною більше однієї роти Challenger, Пристайко зазначив, що їхні запаси у Британії скоротилися з понад 2000 танків на початку 90-х років до кількох сотень, оскільки свого часу в світі було ухвалене рішення, що танки більше не відіграватимуть важливої ролі. Окрім того, Велика Британія – ще й не континентальна країна, їхнє найбільше озброєння – морське.

Читайте також: Київ і Лондон домовляються про виробництво британської зброї в Україні – ЗМІ

"Саме тому танків Challenger недостатньо, щоб поділитися з нами більшою кількістю. Хоча, загалом, я не виключаю, що з’явиться більше танків. Але це дуже хороший танк. Challenger чомусь ставлять наприкінці, спочатку говорять про Leopard та Abrams. Ні, це не так. У нього – найбільш далекобійна і найбільш точна гармата. Рекорд на вбивчий постріл танка проти танка належить Challenger 2. Це те, що потрібно нашим військовим, щоб на великій відстані знищувати російську техніку», - наголосив Пристайко.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив на спільній пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським, що британські основні бойові танки "Челленджер 2" будуть доставлені в Україну вже у березні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-