Британія в ОБСЄ: росія втратила під Бахмутом до 30 тисяч убитими й пораненими

Британія в ОБСЄ: росія втратила під Бахмутом до 30 тисяч убитими й пораненими

Укрінформ
З травня минулого року в боях за Бахмут російська регулярна армія та ПВК «Вагнер» втратили від 20 до 30 тис. убитими й пораненими.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

"Протягом останнього тижня ми спостерігали інтенсивні бойові дії в той час, як рф продовжує наступ на Донбасі. росія зазнає надзвичайно великих втрат. З травня минулого року лише в районі Бахмута було вбито і поранено від 20 до 30 тис. "вагнерівців" і регулярних російських військових – це величезні людські втрати при загальному просуванні приблизно на 25 кілометрів", - заявив він.

За словами британського військового дипломата, це означає, що "на кожен пройдений кілометр припадає понад 800 убитих або поранених російських військовослужбовців, переважна більшість з яких - бойовики "Вагнера".

Читайте також: Зеленський - про засідання Ставки: Є чітка позиція посилювати Бахмутський напрямок

З огляду на це, за його словами, власнику ПВК "Вагнер" євгену пригожину "стає дедалі важче поповнювати запаси для того, що він назвав "м'ясорубкою" на сході України".

Окремо Стаббс указав, що, судячи з усього, в росії вичерпуються запаси ракет. Про це свідчить зростання інтервалів, з якими рф завдає ударів по критичній інфраструктурі України.

За його словами, так само гостро стоїть і питання забезпечення російських військ технікою: "росія зазнала величезних втрат важкої бронетехніки, що змусило її розгорнути на фронті 60-річні основні бойові танки Т-62. З літа 2022 року було знято зі зберігання приблизно 800 застарілих Т-62. Зовсім недавно в Україні також були розгорнуті російські бронетранспортери БТР-50 – раритетні машини, які вперше були прийняті на озброєння російської армії в 1954 році".

Читайте також: ЗСУ знищили шість ворожих артскладів на Бахмутському напрямку

Старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ зауважив, що у зв'язку з цим постає очевидне питання: "Чому ж нове покоління російської військової техніки, яке так вихваляють, відсутнє на полі бою?".

"Правда полягає в тому, що розрекламований російський основний бойовий танк нового покоління Т14 "Армата" виявився "білим слоном", який ледве здатен взяти участь у параді, не кажучи вже про бойові дії в Україні. А російські військово-повітряні сили настільки не довіряють багатоцільовому літаку 5-го покоління Су-57, що не наважуються використовувати його над Україною”, - сам відповів Стаббс на своє запитання.

Читайте також: Остін - про ситуацію в Бахмуті: Рішення щодо оборони приймає Зеленський

Він підкреслив, що російське військове командування демонструє вражаючий брак компетентності та розтрачує стратегічні ресурси заради невеликих тактичних перемог. "Правду бачить кожен: військова й оборонна промисловість росії зазнають поразки в Україні", - наголосив британський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що війська російської федерації безуспішно намагаються оточити Бахмут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-