Остін - про ситуацію в Бахмуті: Рішення щодо оборони приймає Зеленський

Остін - про ситуацію в Бахмуті: Рішення щодо оборони приймає Зеленський

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що рішення по всіх питаннях щодо оборони Бахмута приймає українське керівництво, а справа США та інших країн – підтримати Україну в досягненні успіху на полі бою.

Про це глава Пентагону заявив у середу за підсумками засідання «Рамштайну-10», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо Бахмута, я б вказав на те, що цю боротьбу веде президент Зеленський. І він вирішуватиме, що важливо, а що не важливо для його сил, а також чи потрібно йому змінити позиції або ж залишитися в Бахмуті»,- наголосив міністр оборони США.

Він підкреслив, що зміна позицій на фронті в певний момент часу не означає, що війна програна. Остін висловив переконання, що таке рішення може прийматися для того, щоби зберегти перевагу.

«Наша мета полягає в тому, аби переконатися, що ми підтримуємо його (Президента України – ред.)»,- наголосив міністр оборони США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами забезпечують Україні бойову міць до такого рівня, щоби це створило можливості для зміни динаміки на полі бою.

Читайте також: Ворог безуспішно намагається оточити Бахмут і просунутись вперед – Сирський

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулося десяте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яке пройшло в онлайн-форматі. У Пентагоні назвали цю зустріч «дуже успішною» та оголосили про внески з боку Швеції, Норвегії, Нідерландів і Словенії в оборонну підтримку України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-