Генерал Міллі: Військові запаси рф швидко вичерпуються, солдати деморалізовані

Генерал Міллі: Військові запаси рф швидко вичерпуються, солдати деморалізовані

Укрінформ
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що керівництво рф кидає у безглузді лобові атаки недоучених, погано керованих військових, які гинуть сотнями щодоби.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про Міллі сказав на пресконференції в Пентагоні за підсумками зустрічі у форматі «Рамштайн».

За його словами, росія дедалі більше покладається на інші країни – такі як Іран та Північна Корея.

«росія залишається ізольованою. Її військові запаси швидко вичерпуються, солдати деморалізовані. Підводять непідготовлені, невмотивовані призовники і засуджені та їхнє керівництво, зазнавши невдачі в досягненні стратегічних цілей», - зазначив американський генерал.

При цьому російських військових хвилями кидають у хаос війни за відсутності будь-якої координації і керованості.

Читайте також: Боєприпаси, техніка та ППО: Залужний обговорив із Міллі оборонні потреби України

«Недоучені, погано керовані, погано оснащені російські війська проводять безглузді лобові атаки й приносять у жертву сотні людей щодень… Очевидно для світу, і путіну має бути очевидно, що його цілі недосяжні шляхом продовження цієї війни», – переконаний Міллі.

Аналізуючи ситуацію під Бахмутом, він підкреслив, що Україна стримує натиск російських військ завдяки надійній обороні. За його словами, «Україна залишається сильною, ЗСУ - здібні та навчені».

Міллі додав, що українські високоточні боєприпаси зміцнять лінію фронту, продовжуючи вражати логістику росіян, яким бракує ефективних командирів невеликих підрозділів та належного обладнання.

Читайте також: Країни НАТО готові надати Україні більше ППО, бронетехніки та боєприпасів - Столтенберг

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США також підкреслив, що дев'ять країн зобов'язалися надати Україні понад 150 танків Leopard. Група, яка зустрічалася сьогодні, обговорювала забезпечення системами протиповітряної оборони, артилерією, бронетехнікою, боєприпасами.

«І це матиме вирішальне значення для здатності України продовжувати боротьбу», – сказав Міллі, зазначивши, що вогонь на великі відстані поставить під сумнів здатність росії контролювати й підтримувати свої війська.

Як повідомляв Укрінформ, 10-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» відбулося у середу в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-