Резніков - про візит до Швеції: Україна очікує на пришвидшення поставок боєприпасів

Резніков - про візит до Швеції: Україна очікує на пришвидшення поставок боєприпасів

Фото
Укрінформ
Україна очікує пришвидшення постачання боєприпасів в рамках "танкової коаліції" з наявних запасів європейських армій.

Про це за підсумками робочого візиту до Швеції у Фейсбуці написав міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Відбулися плідні дискусії щодо зміцнення «танкової коаліції». Рух по цьому треку постійний. Найважливіший результат – об’єднання зусиль для забезпечення Сил оборони України боєприпасами, зокрема, для успішних операцій військового командування. Детально поінформував партнерів про структуру наших потреб. ЄС виділить на ці потреби додаткові ресурси, ми також очікуємо пришвидшення постачання боєприпасів з наявних запасів європейських армій", - написав Резніков.

Міністр додав, що за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС, яка відбулася за ініціативи Високого представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля та у рамках шведського головування у ЄС, можна впевнено говорити про надійну підтримку європейських партнерів на всіх рівнях, яка зростатиме.

"Черговий російський обстріл мирних українських міст підтвердив наш головний пріоритет – зміцнювати захист неба, у тому числі – якнайшвидше отримати спроможність знищувати балістичні ракети. Розраховуємо на прогрес у цій сфері", - написав Резніков.

Читайте також: Міністр оборони Нідерландів: Україна гостро потребує боєприпасів

Окрім того, за його словами, досягнуто низку домовленостей з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном, частину з яких буде оприлюднено ближче до 10-ї зустрічі у форматі Рамштайн.

У ході візиту також відбулися зустрічі міністра оборони України із колишнім міністром оборони Швеції, а наразі – головою Комітету з питань оборони Швеції Петером Гульквістом та прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, в ході яких сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та шляхи зміцнення безпеки в Європі.

Також Олексій Резніков зустрівся з міністром закордонних справ Швеції Тобіасом Біллстрьомом, з яким обговорили реформи ефективного врядування в Міноборони України, а також євроінтеграцію України в контексті головування Швеції в Раді ЄС, та із Головнокомандуючим ЗС Швеції Мікаелем Байденом щодо підготовки українських солдатів і бойового досвіду України.

Читайте також: Україна сподівається отримати від партнерів засоби ППО і мільйон снарядів – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков і прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістенссон під час зустрічі обговорили зміцнення безпеки в Європі.

Фото: Олексій Резніков, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-