Країни НАТО надаватимуть Україні все, що потрібно для перемоги – Столтенберг

Країни НАТО надаватимуть Україні все, що потрібно для перемоги – Столтенберг

Укрінформ
Союзники по НАТО надаватимуть Україні все, що потрібно для перемоги над російськими загарбниками.

Про це у Брюсселі на пресконференції за підсумками зустрічі з президентом Албанії Байрамом Бегай сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми щойно обговорили війну росії проти України. президент путін починає нові наступи та продовжує ракетні атаки. Наша відповідь - продовжувати надавати Україні все, чого вона потребує для перемоги. Союзники нарощують свою безпрецедентну підтримку, і я вітаю зобов’язання щодо такої допомоги від Албанії. Ми маємо продовжувати нашу допомогу так довго, як це буде необхідно», - зазначив керівник Альянсу.

Він зауважив, що Албанія відіграє ключову роль у підтриманні стабільності та співробітництва в регіоні Західних Балкан, який стратегічно важливий для НАТО. Альянс продовжуватиме свою миротворчу місію в Косово та сприятиме продовженню діалогу між Приштиною та Белградом з нормалізації відносин, що відбувається під егідою ЄС.

Читайте також: Столтенберг про силове повернення Криму: Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятні

Як повідомлялося, сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розпочне візит до Швеції, яка головує в ЄС, де візьме участь у неформальній зустрічі міністрів оборони Європейського Союзу. Головною темою цього форуму буде прискорення надання Україні військової допомоги від країн ЄС для реалізації права на самооборону від російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-