Світові ще належить розкрити повну правду про звірства загарбників в Україні - Зеленський

Світові ще належить розкрити повну правду про звірства загарбників в Україні - Зеленський

Укрінформ
На сьогодні в Україні зареєстровано понад 70 тисяч воєнних злочинів, однак не про всі злодіяння загарбників наразі відомо.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час конференції "Об‘єднані заради справедливості", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже зареєстровано понад 70 тисяч російських воєнних злочинів, але не про всі злочини нам відомо. Значна частина нашої території поки залишається тимчасово окупованою, і ми не можемо наразі достовірно спрогнозувати, яку кількість російських злочинів ми виявимо після вигнання окупантів", - наголосив Зеленський.

Водночас він зауважив, що вже зараз зрозуміла тяжкість цих злочинів та масштаби злочинних проявів російської агресії.

"Ми пам'ятаємо все. Ми пам'ятаємо Бучу, те, що робили там російські солдати. Ми пам'ятаємо село Ягідне Чернігівської області і фактично концтабір, на який окупанти перетворили підвал сільської школи. Тижнями вони там тримали понад 300 людей, від літніх людей до малечі, у тисняві, темряві та задусі. Ми пам'ятаємо численні згвалтування дорослих і дітей, які назавжди змінили світовий погляд на те, що таке є росія", - заявив Зеленський.

Читайте також: росія має бути притягнута до відповідальності за воєнні злочини в Україні - МЗС Австрії

Дивлячись на це, сказав він, можна передбачити, з чим доведеться стикнутися після повернення на тимчасово окуповані території України, куди росія принесла смерть і страждання.

"Ще належить розкрити світу повну правду про звірства окупантів в Україні. Зараз ми маємо дані про тисячі цивільних жертв російського нападу, але очевидно, що окупант забрав життя значно більшої кількості наших людей", - наголосив Глава держави.

Читайте також: В ОП обговорили створення спецтрибуналу для росії з правозахисниками Human Right Watch

Як повідомлялося, у Львові відбувається конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості».

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-