росія має бути притягнута до відповідальності за воєнні злочини в Україні - МЗС Австрії

росія має бути притягнута до відповідальності за воєнні злочини в Україні - МЗС Австрії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг закликав до покарання винних у воєнних злочинах і порушеннях прав людини під час російської війни проти України.

Як передає Укрінформ із посиланням на APA, про це Шалленберг заявив у своєму виступі в Раді ООН з прав людини у вівторок у Женеві.

"Ми повинні забезпечити, щоб винні були притягнуті до відповідальності. Не повинно бути безкарності за ці воєнні злочини", - наголосив Шалленберг.

Раніше міністерка юстиції Австрії Альма Цадіч також наголосила на необхідності встановлення та притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах, вчинених російськими військами в Україні. "Правосуддя для народу України є однією з основних передумов для майбутнього миру і безпеки", - заявила вона на заході з нагоди річниці вторгнення росії в Україну.

Читайте також: До групи зі створення спецтрибуналу для рф вже приєдналися 25 країн

Цадіч підкреслила, що потрібно забезпечити, щоб "перемагало не право сильнішого, а верховенство права". І саме тому Австрія продовжуватиме підтримувати Україну та Міжнародний кримінальний суд (МКС) у забезпеченні судового переслідування винних у вчиненні злочинів в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова Комітету ВР з питань правової політики Денис Маслов повідомив, що станом на 23 лютого зареєстровано понад 87 тисяч воєнних злочинів росії проти України, внаслідок яких загинули майже 10 тисяч цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-