Голосування арабських країн в ООН за українську резолюцію є фундаментом для співпраці - експерт

Голосування арабських країн в ООН за українську резолюцію є фундаментом для співпраці - експерт

Укрінформ
Результативне голосування арабських країн на сесії Генеральної асамблеї ООН за резолюцію «про справедливий та сталий мир в Україні» є гарним фундаментом для розвитку співпраці з цими країнами.

Таку думку висловив директор Центру Близькосхідних досліджень Ігор Семиволос у ході круглого столу в Укрінформі на тему: "російська пропаганда на Близькому Сході: наративи, поширення, протидія".

"Останнім часом ми бачимо позитивну динаміку в розвитку відносин між арабськими країнами та Україною. Тут не можна не відзначити результативне голосування більшості арабських країн - якщо не брати до уваги Сирію та Ліван, та Алжир, який утримався, решта проголосували за українську резолюцію. Це дуже добре, це хороший фундамент для розвитку співпраці між нашими країнами, виходячи з принципів цієї резолюції", - сказав Семиволос.

Читайте також: У Білому домі сподіваються на посилення підтримки України з боку арабських країн

У цьому контексті він привернув увагу до вчорашнього візиту до Києва міністра закордонних справ Саудівської Аравії принца Фейсала бін Фархана Аль Сауда. Експерт відзначив той факт, що принц Фейсал привіз 400 млн доларів гуманітарної допомоги від Саудівської Аравії та припустив, що сторони мали багато тем для перемовин.

"Я думаю, що були розмови з безпекового питання. Я думаю, що нам є чим поділитися і що запропонувати Саудівській Аравії в протидії Ірану", - зауважив директор Центру Близькосхідних досліджень.

Читайте також: Київщина отримала майже 200 генераторів від ОАЕ

Семиволос також зазначив, що останнім часом поглиблюється діалог України з Єгиптом, перед яким стоять складні питання економічної, політичної та продовольчої безпеки, які серйозно ускладнилися після початку війни росії проти України.

Як повідомлялося, надзвичайна спеціальна сесія Генеральної асамблеї ООН 23 лютого ухвалила резолюцію «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні».

Читайте також: В ОП очікують, що Генасамблея ООН розгляне питання спецтрибуналу для рф наприкінці березня

«За» проголосували – 141 держава, «проти» – 7, утрималися – 32. Крім росії, «проти» виступили білорусь, Північна Корея, Еритрея, Малі, Нікарагуа, Сирія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-