Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги для ССО

Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги для ССО

Укрінформ
Міністерство оборони Естонії оголосило про передачу нового пакету військової допомоги для Сил спеціальних операцій України.

Про це йшлося під час зустрічі міністрів оборони обох країн у Києві, передає Укрінформ із посиланням на естонське оборонне відомство.

«Міністр оборони Ханно Певкур зустрівся сьогодні в Києві з міністром оборони України Олексієм Резніковим і оголосив про черговий пакет військової допомоги від Естонії, який цього разу складається зі зброї й техніки для Сил спеціальних операцій»,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до пакету входить стрілецька зброя, безпілотні літальні апарати, тепловізори, генератори, зарядні пристрої, а також одяг.

Читайте також: В Естонії пропонують цьогоріч збільшити військову допомогу Україні до €100 мільярдів

Глава естонського Міноборони як символічний жест щодо передачі нового пакету допомоги вручив міністру Резнікову оптичний приціл. Крім того, Певкур передав символічний ключ від ще одного військового шпиталю, про передачу якого було прийняте рішення раніше. Ближчими тижнями госпітальне обладнання вартістю 7,8 мільйонів євро прибуде в Україну.

Як повідомлялося, міністр оборони Естонії Ханно Певкур наприкінці цього тижня вперше прибув до України в умовах війни та зустрівся в неділю з Олексієм Резніковим.

Загалом Естонія надала Україні військової допомоги на суму майже €400 мільйонів, або понад 1% від власного ВВП. Естонська сторона раніше передавала ЗСУ ракети для систем Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, обладнання зв’язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту. У співпраці з Німеччиною Естонія передала Україні два польових госпіталі та медичне приладдя на суму майже €15 мільйонів.

Фото: Міноборони Естонії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-