В Естонії пропонують цьогоріч збільшити військову допомогу Україні до €100 мільярдів

В Естонії пропонують цьогоріч збільшити військову допомогу Україні до €100 мільярдів

Укрінформ
Естонія закликає партнерів збільшити рівень військової підтримки України, аби у 2023 році він становив близько 100 мільярдів євро.

Про це заявив журналістам міністр оборони Естонії Ханно Певкур перед початком зустрічі глав оборонних відомств країн-членів НАТО у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми намагаємося, щоб Україні була надана допомога на суму близько 100 млрд євро в цьому році. Це має бути нашою метою", - сказав Певкур.

Він зазначив, що Естонія вже надала Україні допомогу приблизно на 400 млн євро, що становить 1,1% ВВП країни. Якщо ж усі країни-учасниці Контактної групи з оборони України виділять на підтримку Києва 1% свого ВВП (сумарно він становить 50 трильйонів євро), то це буде загалом 500 млрд євро, зауважив очільник естонського оборонного відомства.

"І тому ми говоримо лише про одну п’яту частини того, що вже зробила Естонія. Ми закликатимемо країни збільшити нашу допомогу Україні до щонайменше 100 млрд євро. Важливо підтримувати Україну, щоб вона змогла перемогти", - наголосив міністр оборони Естонії.

Читайте також: Фінляндія також бере участь у «танковій коаліції» – міністр оборони

Водночас він висловив сподівання, що Євросоюз перейде до спільних закупівель боєприпасів. "Хочемо, щоб ми спільно в ЄС закупили щонайменше 1 млн снарядів для України", - заявив Певкур.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого у Брюсселі проходить засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-9"), до якої входять 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-