росія в Україні вчинила злочини проти людства - Байден

росія в Україні вчинила злочини проти людства - Байден

Укрінформ
Жорстокість російських військових в Україні є злочинами проти людства. 

Про це заявив президент США Джо Байден у вівторок під час виступу в центрі Варшави, передає власний кореспондент Укрінформу. Глава Білого дому віддав належне українському народові, який досі за таких умов зберігає свободу й незалежність.

«Це був надзвичайний рік у всіх сенсах, з надзвичайною жорстокістю з боку російських військових і найманців»,- зауважив Байден.

Він підкреслив, що росіяни «вчиняли злочини проти людства без сорому чи докорів сумління». Байден офіційно визнав, що росіяни навмисно цілили по мирних об’єктах, щоби ще більше зруйнувати їх та вбити українців.

Читайте також: Байден у Варшаві: Україна ніколи не стане перемогою для росії

Байден заявив, що росіяни використовували зґвалтування в якості «зброї війни». Крім того, він звинуватив рф у викраденні українських дітей, а також навмисних обстрілах вокзалів, пологових будинків, лікарень, шкіл й інших дитячих закладів.

«Ніхто не може відвести погляд від звірств, які росія чинить проти українського народу. Це огидно», – заявив Байден.

Водночас він віддав належне мужності українців, які після року бомбардувань, звірств і знущань залишаються вільними та незалежними.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден анонсував нові міжнародні санкції проти росії, щоби притягти її до відповідальності за злочини, які вони чинить в Україні.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-