ЄС працює над пропозицією Естонії про оптимізацію закупівель боєприпасів для України – Боррель

ЄС працює над пропозицією Естонії про оптимізацію закупівель боєприпасів для України – Боррель

Укрінформ
Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель сьогодні заявив, що підтримує пропозицію Естонії щодо закупівлі Євросоюзом боєприпасів для України від імені держав-членів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.  

Виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції після того, як згадану пропозицію пояснила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, Боррель сказав, що, зважаючи на велику потребу України в боєприпасах, ЄС «працює» над цією ініціативою і «вона спрацює».

За словами Каллас, в основі естонської пропозиції лежить використання процедури, подібної до тієї, яку застосовували для швидкої закупівлі вакцин під час пандемії коронавірусу. Тобто, країни ЄС мають виділити гроші, які потім будуть використані для укладення великих контрактів із підприємствами оборонної промисловості через структури Євросоюзу.

При цьому Каллас наголосила, що росія за один день використовує стільки артилерійських снарядів, скільки їх виробляється в ЄС протягом місяця.

«Ми перебуваємо в режимі війни, динамічної війни», – сказав Боррель і додав, що реагувати на виклики потрібно дуже швидко.

«Українці отримують чимало оплесків, але недостатньо амуніції. Але вони потребують меншої кількості оплесків і більше снарядів», - зазначив він.

Очікується, що питання закупівлі боєприпасів для України обговорюватимуть на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС 20 лютого.

Читайте також: ЄС має прискорити постачання зброї Україні – Боррель

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки заявив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами докладають щоденних зусиль для того, щоб знайти або виготовити боєприпаси для збройних систем, які застосовує Україна проти агресії рф.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-